Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensor: culturele revolutie nodig in veiligheidsdenken

Het is hoog tijd voor een culturele revolutie in het veiligheidsdenken om veiligere gebouwen te realiseren. Dat zegt Don Berghuijs, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding, in het nieuwste nummer van Sensor, het relatiemagazine van Group 4 Securicor.

Group 4 Securicor is een van de grootste beveilingsorganisaties ter wereld.

Branden in ziekenhuizen

Zeker in situaties waarin de mensen in het gebouw niet zelfredzaam zijn, zoals bij branden in ziekenhuizen, moet een BHV-organisatie goed voorbereid zijn, stelt Berghuijs

‘Als je denkt dat veiligheid duur is, moet je eens een ongeluk proberen’, zegt professor Ben Ale, hoogleraar Veiligheid en rampenbestrijding aan de TU Delft in hetzelfde nummer van Sensor. Hij is sceptisch over de recente belangstelling voor het onderwerp ‘veiligheid van gebouwen’ en vreest dat deze belangstelling vanzelf weer zal wegebben. Hij pleit voor verscherping van het bouwtoezicht, ook al kost dat de samenleving extra geld, want: ‘Van tevoren doordacht en goed bouwen is goedkoper dan de schade en aanpassingen na een ramp of ongeluk.’ (Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.