Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sentean lanceert alles-in-één ziekenhuisapp

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
De nieuwe app van Sentean geeft ziekenhuispatiënten meer controle over hun verblijf in het ziekenhuis. De software maakt zorg efficiënter en verbetert de service in ziekenhuizen. Enkele grote ziekenhuizen starten dit jaar met het gebruik van de app.
Foto: AdobeStock

Met de app kunnen patiënten medische gegevens inzien, de zuster alarmeren, het licht en de temperatuur instellen en aangeven wat en wanneer ze willen eten. De bestellingen worden via de app doorgegeven aan de maaltijdleveranciers, zodat vrijwilligers dit niet meer aan het bed hoeven te vragen. ‘Door Sentean komt elke vraag op de juiste plek en bij de juiste persoon terecht’, aldus Willem-Jan te Riele, directeur van Patientline.

EPD

Patiënten kunnen via een beveiligde koppeling met hun EPD of ECD hun eigen gegevens inzien. De app informeert de patiënt daarnaast over diens ziekte door middel van relevante informatie en video’s.

De app is ook ontwikkeld voor thuisgebruik. Zo kan de patiënt op een afgesproken tijd beeldbellen met de arts, die de patiënt via de ingebouwde camera kan onderzoeken.

Ranking van ziekenhuizen

Door middel van enquêtes kunnen patiënten de dienstverlening van een ziekenhuis beoordelen. Als meer ziekenhuizen de software gebruiken, ontstaat er een ranking van ziekenhuizen. Volgens Sentean is het ranking systeem aanleiding voor instellingen om de zorg of service te verbeteren. Door de app krijgt de patiënt meer regie. ‘Belangrijk is ook dat de patiënt zelf in control is. Wat we met Sentean doen is bestaande mogelijkheden samenbrengen in één app, die een soort ‘bed buddy’ wordt van de patiënt’, aldus Te Riele.

Sentean Technologies is een joint venture van Patientline en Score Media. Patientline levert de software aan twee grote ziekenhuizen, die begin dit jaar met de app aan de slag gaan. Later dit jaar volgt nog een derde. Door het gebruik van de app kunnen ziekenhuizen hun zorg efficiënter maken en hun service verbeteren.

Gratis iPads

De Sentean app kan via de tablet of smartphone van de patiënt gebruikt worden. Patientline heeft echter het liefst dat ziekenhuizen gratis iPads ter beschikking stellen wegens de vertrouwelijkheid van gegevens en strakke hygiëne-protocollen. Het faciliteren van deze devices aan de gebruiker kan Patientline voor de ziekenhuizen verzorgen.

Score Media is voor Sentean al actief bij het Medisch Spectrum Twente (MST), waar de app via 700 iPads beschikbaar wordt gesteld aan patiënten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.