Home 2023

Laatste artikelen

Verpleging en verzorging
Foto van Gerben Douma, bestuurder van Beweging 3.0

‘Verruil de perfecte stip op de horizon voor resultaatgerichte sprints’

Doordat de zorgsector te veel op de stip op de horizon focust, komt er nu te weinig van de grond. Dat stelt Gerben Douma, voormalig directeur bij Rabobank en Mediq en nu zorgbestuurder van Beweging 3.0. “Door met resultaatgerichte korte sprints te werken en van andere sectoren te leren, kunnen we de transformatie versnellen”, vertelt Douma in deze aflevering van De eerste honderd dagen.
Ziekenhuiszorg

Relinde Weil: ‘De vette jaren voor de zorg zijn voorbij’

Na zeven jaar St. Jansdal is Relinde Weil afgelopen voorjaar als bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aangetreden. In deze aflevering van De eerste honderd dagen vertelt zij over de samenwerking met huisartsen voor het monitoringscentrum, de spreiding en concentratie van zorg en de uitdagingen in de bedrijfsvoering. “Zelfs als er in Brabant ruzie wordt gemaakt, gaat dat op een beschaafde manier.”
Verpleging en verzorging

Van Zuyderland naar Libra: de eerste honderd dagen van Wideke Nijdam

Na een bestuurlijke carrière in het ziekenhuis, is Wideke Nijdam deze zomer overgestapt naar de revalidatiezorg. Haar opdracht: Libra klaarmaken voor de toekomst, toekomstbestendige samenwerkingen aangaan en het anders inrichten van de zorg.
Gehandicaptenzorg
Kommer den Uil - bestuur De Schutse

‘Focus op kwaliteit en werkplezier, dan komt het geld vanzelf’

In februari stapte Kommer den Uil over van BAM Nederland naar de gehandicaptenzorg. “Teruggeworpen worden op de basics voelt verfrissend”, vertelt hij in de Zorgvisie-serie ‘De eerste honderd dagen’.
Leiderschap
Bas van Oosterhout Amarant

De eerste honderd dagen van Bas van Oosterhout: ‘Leiderschap is overal om je heen’

In de nieuwe Zorgvisie-serie ‘De eerste honderd dagen’ blikken bestuurders en experts terug op hun nieuwe functie. Bas van Oosterhout bijt het spits af. Met zijn overstap naar Amarant koos hij voor een nieuwe rol, een nieuwe organisatie en een nieuwe sector. “Ik houd van de no-nonsense-aanpak van de gehandicaptenzorg.”