Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Serious game voor bijspijkeren verzorgenden online

Verzorgenden en studenten kunnen hun kennis over pijn, kwetsbare ouderen en zelfmanagement bijspijkeren met Serious Soaps. Een game die onlangs gelanceerd is. Dat meldt het Tijdschrijf voor Verzorgenden.
serioussoap.jpg
Foto: Serious Soaps

Een Serious Soap is een interactieve real life game met korte filmscènes en vragen, waarbij er sprake is van een doorlopend verhaal. De student of verzorgende ig wordt steeds meegenomen in een verhaal van een oudere en maakt keuzes welke stappen hij/zij zou zetten in een bepaalde situatie. Serious Soaps dient als lesmethode voor leerling verzorgenden ig. Voor verzorgenden ig kan het als bijscholing dienen. Met Serious Soaps kun je accreditatiepunten verdienen. De lesmethode borduurt voor op de soapserie Malaika uit 2013, die zich afspeelde in de ouderenzorg en een positief effect had op de beeldvorming over ouderenzorg bij jongeren.

Signaleren van pijn
De Serious Soaps bieden kennis over het screenen van kwetsbare ouderen, het signaleren en bestrijden van pijn bij ouderen, en hoe je de cliënt ondersteunt bij zelfmanagement. De games zijn ontwikkeld door onder andere het Academisch Medisch Centrum (AMC), Hogeschool Utrecht, MBO College Almere en ROC Midden-Nederland. De games zijn gratis beschikbaar via de website serioussoap.nl.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.