Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Siemens financiert bouw ziekenhuis OZG

Voor het eerst betaalt een leverancier van medische apparaten mee aan de bouw van een heel ziekenhuis. Het Duitse concern Siemens, dat over een eigen bank beschikt (Siemens Bank GmbH), verstrekt samen met ABN Amro een krediet van 58 miljoen euro om de bouw van een ziekenhuis van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in het Groningse Scheemda mogelijk te maken.
siemens400.jpeg

Als tegenprestatie voor de financiering van de nieuwbouw neemt het ziekenhuis medische apparatuur af van Siemens voor de duur van 15 jaar. Het is voor het eerst dat een leverancier van onder meer röntgenapparatuur en CT- en MRI-scanners meebetaalt aan de bouw van een compleet ziekenhuis. De recent afgesloten overeenkomst met het Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) is een voorbeeld van de nieuwe manier waarop Siemens wil samenwerken met ziekenhuizen. Topman Kees Smaling van Siemens Healthcare ziet de overeenkomst  als belangrijke stap. ‘Het is voor het eerst dat wij bij de financiering van een nieuw ziekenhuis betrokken zijn. Daardoor blijven wij onze concurrenten een stap voor. Daar ben ik trots op. Siemens levert met dit project een nog grotere bijdrage aan een goede gezondheidszorg in Nederland dan voorheen al het geval was.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.