Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sinai Centrum en Arkin onderzoeken fusie

Arkin en het Sinai Centrum gaan de mogelijkheden van verregaande samenwerking onderzoeken. Dat hebben de organisaties vandaag bekendgemaakt.
Sinai Centrum en Arkin onderzoeken fusie

Arkin is een van de grootste ggz-instellingen in Nederland en richt zich vooral op de complexe zorg (psychiatrie en verslavingszorg) in de context van de grote stad. Voorzitter raad van bestuur van Arkin, Jeroen Muller: ‘Samenwerking met het Sinai Centrum kan ons de mogelijkheid bieden om de verbinding tussen behandelingen voor psychotrauma en persoonlijkheidsstoornissen te versterken en ons op dit gebied verder te specialiseren en cliënten te verzekeren van passende en kwalitatief goede zorg.’

Zorg verbeteren

Door de beoogde samenwerking zal het Sinai Centrum in staat zijn om het huidige zorgniveau, met name gericht op Joodse ggz en psychotraumazorg, te handhaven en verder te verbeteren. Bestuurder van het Sinai Centrum, Henrie Henselmans: ‘Dit onderzoek naar samenwerking is goed nieuws voor alle medewerkers en cliënten van het Sinai Centrum. Wij zien hierin de mogelijkheid om onze behandelingen te innoveren en te verbeteren. Daarnaast kunnen we onze financiële basis verstevigen. Wij nemen deze stap om onze toekomst zelf in de hand te houden.’

Gevestigd in Amstelveen

De hoofdvestiging van het Sinai Centrum is gevestigd in Amstelveen. Het Sinai Centrum is gespecialiseerd in de behandeling van psychotrauma ten gevolge van oorlog, geweld en verlies. De Joodse identiteit van het centrum staat van oudsher centraal. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Nieuw sterfgeval bij ggz-kliniek van Arkin

Verscherpt toezicht Sinai Centrum opgeheven

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.