Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sinai Centrum opgenomen door Arkin

Mark van Dorresteijn
Het Sinai Centrum in Amstelveen, Amsterdam en Amersfoort maakt sinds 1 oktober 2014 definitief deel uit van het Arkin concern.
Sinai Centrum opgenomen door Arkin
Foto: rgbstock - COBRASoft

De ggz-organisaties willen de behandelingen voor psychotrauma versterken en verder specialiseren. Dit moet op termijn leiden tot de realisatie van een landelijk werkend academisch behandelcentrum voor psychotrauma.

Zelfstandigheid

Binnen het merkportfolio van Arkin wordt het Sinai Centrum gepositioneerd als zelfstandig merk dat gespecialiseerd is op het gebied van psychotrauma. Daarom werd het zorgprogramma van Arkin voor posttraumatische stressstoornis eerder dit jaar reeds aan het Sinai Centrum overgedragen.

Visie en beleid ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek en opleidingen zal verder afgestemd en geborgd worden en bijdragen aan het versterken van de kwaliteit van zorg. De reeds bestaande samenwerking op het gebied van angst, depressie en bipolaire stoornissen wordt geïntensiveerd, onder meer met behulp van innovatieve oplossingen op het gebied van e-health en zorg-op-afstand.

Huisvesting

Op het gebied van huisvesting en centrale processen ontstaan schaalvoordelen, waarmee de organisaties een substantiële kostprijsverlaging realiseren en beter voldoen aan externe financieringskaders. Enkele onderdelen van Arkin, zoals Jellinek Minnesota en Mentrum Ouderen, worden daarom gehuisvest bij het Sinai Centrum in Amstelveen.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.