Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sint Antonius krijgt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht heeft in Boele Staal een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht gevonden. Staal is begonnen op 6 februari 2012. Hij volgt voorzitter Hans Adriaansens op.
Sint Antonius krijgt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Boele Staal was al lid van de raad van toezicht sinds 1 januari 2011.

Toezicht belangrijker

Staal: “De gezondheidszorg staat voor belangrijke veranderingen en de marktwerking zal tot gevolg hebben dat ziekenhuizen zich verder specialiseren. Ziekenhuizen zullen als gevolg van die ontwikkeling meer aangesproken worden op prestaties en het is vanzelfsprekend dat daarmee het toezicht op instellingen in de gezondheidszorg van meer betekenis wordt.”

Voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken

Naast zijn taak in het Sint Antonius Ziekenhuis is Staal voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken en namens werkgeversorganisatie VNO-NCW lid van de SER. Van 1998 tot 2007 was hij commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht. Ook was hij gedurende twee periodes lid van de Eerste Kamer. Verder heeft hij zitting in de Raad van Commissarissen van Twynstra Gudde en ONVZ Zorgverzekeraars. Naast zijn functies in het bedrijfsleven is hij adviseur van het Helen Dowling Instituut, dat psychosociale begeleiding biedt aan mensen met kanker. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: Hermien Lam

Lees ook:

Staal nieuwe toezichthouder Rijndam

Sint Antonius benoemt drie nieuwe toezichthouders

Ad Kloet verlaat St. Antonius Ziekenhuis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.