Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Jans Gasthuis op zoek naar investeerder

Het Sint Jans Gasthuis is op zoek naar een vastgoedinvesteerder. De zorginstelling wil de eigen huisvesting fors uitbreiden en renoveren, maar heeft hiervoor niet de benodigde 30 miljoen euro.

Het Sint Jans Gasthuis zegt al in gesprek te zijn met een aantal geïnteresseerde zorginvesteerders, maar wil nog niet zeggen onder welke voorwaarden de samenwerking met de geldschieters vorm wordt gegeven. “De beoogde partner moet niet alleen geld hebben, maar ook kennis”, zo laat het ziekenhuis weten. Met de zoektocht naar private financiers maakt het Sint Jans Ziekenhuis gebruik van wetgeving die begin dit jaar is ingegaan. Tot 1 januari 2008 financierde het Rijk de nieuwbouw van ziekenhuizen. De huidige regelgeving stelt de zorginstellingen in staat om hun bouwbudget ook in samenwerking met andere partijen rond te krijgen.

Uitgesteld

Het Sint Jans Gasthuis vroeg het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) al in 2005 om het benodigde geld voor de bouwplannen. Het departement weigerde echter het project op zijn prioriteitenlijst te zetten, een noodzakelijke stap om de bouwplannen op de ministeriële begroting te krijgen. Hierdoor kwam er geen geld en moesten de Limburgers hun bouwplannen voor onbepaalde tijd uitstellen.

Fusie

De afgelopen jaren hebben het Sint Jans Gasthuis en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond moeizame onderhandelingen gevoerd over een fusie die de financiering van de bouwplannen zou kunnen vergemakkelijken. Maar de gesprekken zijn vorig voorjaar zonder succes afgebroken. Beide partijen zouden onoverbrugbare meningsverschillen hebben over de manier waarop de fusie tot stand moet komen.

Om de huisvesting van het ziekenhuis toch op een aantal noodzakelijke punten aan te passen, zijn enkele verbouwingen in het voorjaar van 2006 begonnen. De kindervleugel en de tweede verdieping worden verbouwd. Begin dit jaar is gestart met de realisatie van zes nieuwe operatiekamers die de huidige gaan vervangen. (Cobouw)

Lees ook:

Ziekenhuizen kampen met hausse aan bouwkosten

Ziekenhuizen met nieuwbouwplannen raken in de knel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.