Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sint Lucas Andreas ontvangt award voor patiëntendossiers

Mark van Dorresteijn
Het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) heeft de Stage 6 EMRAM Award van HIMSS Analytics Europe (HAE) ontvangen. Hiermee is het ziekenhuis een voorbeeld voor andere Europese ziekenhuizen op het gebied van digitalisering en automatisering van patiënteninformatie.
Sint Lucas Andreas ontvangt award voor patiëntendossiers

Het medicatieproces van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis kan volgens HAE dienen als Best Practice-voorbeeld binnen Europa.

Klinische besluitvormingsprocessen

HAE roemt de ondersteuning in klinische besluitvormingsprocessen die beschikbaar zijn in het dossier voor aandoeningen als sepsis, decubitus en diëtetiek. Door de beschikbaarheid van alle patiëntengegevens en de ingebouwde veiligheidsadviezen, neemt de kans op complicaties of verkeerde behandelingen voor patiënten in het ziekenhuis sterk af.

EPIC

Alle medische informatie en documentatie wordt opgeslagen in EPIC, het systeem waarmee het ziekenhuis werkt. De structuur van klinische informatie komt de samenwerking met de eerstelijnszorg ten goede, doordat ook de huisartsen altijd kunnen beschikken over de informatie in het dossier.

EMRAM-awards in Nederland

Het ziekenhuis is het derde in Nederland dat de Award krijgt toegekend. Het Westfriesgasthuis en het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem ontvingen de Award al.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Sint Lucas Andreas )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.