Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sjaak Wijma benoemd tot nieuwe voorzitter Zorginstituut Nederland

Redacteur Zorgvisie
Sjaak Wijma volgt per 1 november Arnold Moerkamp op als voorzitter van Zorginstituut Nederland. Minister Hugo de Jonge van VWS heeft hem benoemd.
Sjaak Wijma, lid raad van bestuur Zorginstituut Nederland, bezettingsnorm
Sjaak Wijma, lid raad van bestuur Zorginstituut Nederland.

Met de benoeming worden volgens het Zorginstituut de kennis en ervaring van de dagelijkse praktijk in de zorg binnen de raad van bestuur ‘gecontinueerd en gegarandeerd’. Wijma is sinds 1 april 2016 lid van de raad van bestuur van het Zorginstituut Nederland.

Achtergrond Wijma

Sjaak Wijma studeerde medicijnen en koos vervolgens voor de specialisatie obstetrie en gynaecologie. Tot 2016 was hij werkzaam als gynaecoloog in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Naast de uitoefening van zijn specialisme heeft hij verschillende bestuurlijke functies gehad en hield hij zich bezig met de opleidingen binnen het ziekenhuis.
Hij was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Hij is lid van de Raad van Advies Stichting Gezond Geboren en lid van de Raad van Toezicht Leading the Change Zorgevaluatie.

Vertrek Moerkamp

Medio mei liet het Zorginstituut Nederland weten dat Arnold Moerkamp na zeven jaar zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur neerlegt.
Onder leiding van Moerkamp werden nieuwe wettelijke taken aan de organisatie toegevoegd, onder andere op het gebied van kwaliteit in de zorg. Met die taakverbreding zette per 1 april 2014 het toenmalige College voor Zorgverzekeringen (CVZ) zijn werkzaamheden voort onder een nieuwe naam: Zorginstituut Nederland. Tevens was de overdracht in 2016 van de burgerregelingen naar het CAK en de verhuizing van driehonderd medewerkers naar Den Haag een grote stap in de ontwikkeling naar het huidige Zorginstituut. In deze periode profileerde het Zorginstituut zich steeds meer als invloedrijke actor op verschillende terreinen in de gezondheidszorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.