Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sjoerd Repping: ‘Geef zinvolle operatie voorrang bij inhaalzorg’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De druk op de inhaalzorg maakt de focus op zinnige zorg nog dringender dan het al was. Naast de medische urgentie zouden specialisten en ziekenhuizen operaties die evident meerwaarde hebben, voorrang moeten geven. Dat stelt Sjoerd Repping, hoogleraar zinnige zorg aan het Amsterdam UMC en voorzitter van Zorgevaluatie en Gepast Gebruik.
Sjoerd Repping, hoogleraar zinnige zorg
Sjoerd Repping: ‘Bij elke patiënt zou je moeten kijken of die wel baat heeft bij deze operatie op dit moment.’

De inhaalzorg zorgt voor grote druk

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Eens met de beschouwingen van Repping. Maar realiseert hij zich ook dat het verkiezen van even effectieve (???) fysiotherapie boven een operatie, een flinke aanslag op de portemonnee van de patient kan doen ? Fysiotherapie wordt in de regel niet vanuit de basisverzekering vergoed en een aanvullende verzekering die wel dekking biedt kun je vaak niet aanspreken als de klachten bij het afsluiten van de verzekering al bestonden.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.