Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sjoerd Repping: ‘Zorg lijdt in visie op effectieve zorg vaak aan schizofrenie’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
“De kloof tussen onderzoek, richtlijnen, beleid en praktijk is groot”, aldus Stephanie Klein Nagelvoort, UMCG-bestuurder en bestuurlijk voorzitter van het NFU Consortium Kwaliteit van Zorg. Om de kloof te dichten, hebben de NFU en Zorginstituut Nederland de Academische Werkplaats opgericht. Op 25 oktober werden de onderzoeksresultaten gedeeld en de discussie gevoerd over de te overbruggen kloof.
Foto: Anouk Middelkamp / NFU
Premium

De uitdagingen waar de zorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het artikel benadrukt terecht de grote kloof tussen onderzoek, richtlijnen en de werkelijke praktijk in de gezondheidszorg. Het gaat hierbij niet alleen om implementatie van richtlijnen in de dagelijkse praktijk. Het is cruciaal om te erkennen dat evidence in een geselecteerde populatie niet altijd naadloos kan worden toegepast op een oudere populatie met veel multimorbiditeit. Hoewel er in academische settingen veel onderzoek plaatsvindt, blijft de vertaalslag naar de bredere, reguliere ziekenhuispopulatie met diverse chronische aandoeningen een uitdaging.
   Het streven naar verkorting van de tijd tussen onderzoek en implementatie en het integreren van zorgverbeteringen in het reguliere zorgproces zijn lovenswaardige doelen. Echter, het succes van dit streven hangt af van het vermogen om onderzoek en implementatieprocessen aan te passen aan de behoeften van de diverse patiëntenpopulatie, met name de ouderen met complexe gezondheidsproblemen. Er is een noodzaak om de onderzoeksaanpak te veranderen en ervoor te zorgen dat de kennis die wordt vergaard, daadwerkelijk relevant en toepasbaar is in de realiteit van de ziekenhuispraktijk voor diverse patiëntengroepen.
   Al met al is dit een positieve ontwikkeling die kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg, met name voor patiënten met meerdere chronische aandoeningen. Het is van vitaal belang om te blijven investeren in onderzoek, samenwerking en implementatie om de kloof tussen kennis en praktijk te overbruggen en de zorgkwaliteit te verbeteren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.