Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slimme leeshandschoen voor blinden wint start-upprijs

Bert Bukman
De slimme handschoen Manovue voor blinden en slechtzienden is winnaar van de World Health Summit Startup Award 2018. Met behulp van de innovatieve toepassing kunnen gebruikers zich oriënteren in onbekende ruimten en teksten lezen zonder braille.
Manovue
Prijsuitreiking World Health Summit Startup Award 2018

Het concept van de slimme handschoen Manovue is ontwikkeld door het bedrijf Eyeluminati uit India. De wijsvinger van de handschoen heeft een camera die gedrukte tekst leest en deze omzet naar gesproken tekst, wanneer de gebruiker zijn vinger over een pagina beweegt.

Het onderste deel van de handpalm ontvangt bovendien signalen van de omgeving. Dit gedeelte van de Manovue trilt als er een obstakel in de buurt is en geeft aan of het rechts, links of voor de gebruiker staat. Hierdoor kan de gebruiker zich vrijelijk in onbekende ruimten bewegen.

Manovue en sms

De handschoen is daarnaast verbonden met een mobiele app. Deze fungeert als een persoonlijke assistent en geeft audio-aanwijzingen. Ook verstuurt de app sms-berichten en voert hij telefoongesprekken na een gesproken opdracht.

World Health Summit Startup Award

Aan de World Health Summit Startup Award 2018 namen in totaal 25 startende ondernemingen deel. Zij waren gekozen uit een lijst van 60 bedrijven uit 19 verschillende landen. Hieronder ook bedrijven uit opkomende economieën als India, Sri Lanka en Oeganda.

De jury van de Award was enthousiast over de Manovue. ‘Deze oplossing maakt voor mensen met een visuele beperking sociale participatie mogelijk. Het stelt hen in staat om een ​​onafhankelijk leven te leiden.’

Investeringen op hoogtepunt

De prijsuitreiking komt op een moment dat investeringen in digitale health start-ups een historisch hoogtepunt hebben bereikt. In het derde kwartaal van dit jaar bedroegen de investeringen in nieuwe bedrijven wereldwijd 3,3 miljard dollar. Op jaarbasis bedraagt de toename ongeveer een miljard dollar.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.