Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart hoopt deze maand op overname

AMSTERDAM – Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam hoopt deze maand nog een overname rond te krijgen om de toekomst van het ziekenhuis veilig te stellen. “We praten met een aantal verschillende serieuze partijen”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Met hoeveel en met welke partijen het ziekenhuis om de tafel zit, wilde de woordvoerder niet zeggen. Het ziekenhuis heeft al enige tijd financiële problemen, onder meer door de overcapaciteit in Amsterdam-West.

Selectieprocedure

In eerste instantie wilde het hospitaal in zee gaan met het Ziekenhuis Consortium, een onderneming die zich specifiek richt op overname, ontwikkeling en zonodig bouw van compacte ziekenhuizen. Op last van het ministerie van Volksgezondheid moest het Slotervaartziekenhuis echter een openbare selectieprocedure starten om ook andere partijen de gelegenheid te geven zich kandidaat te stellen voor de overname van de zorginstelling.

Geheimhouding

De woordvoerder wil niets kwijt over de geïnteresseerde partijen: “Ik weet niet wie wel en wie niet van de geïnteresseerde partijen de geheimhoudingsverklaring heeft ondertekend. Het is mij niet bekend wie de deelnemers zijn.” (ANP)

Lees ook:

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.