Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart in openbare verkoop

AMSTERDAM - Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam moet verkocht worden via een biedingsprocedure. Dat heeft het College Sanering beslist. De biedingsprocedure betekent een vertraging van enkele weken. Het Slotervaartziekenhuis ontkent echter dat het hierdoor in financiële problemen komt.

Het Slotervaartziekenhuis voert al enkele weken onderhandelingen met Het Ziekenhuis Consortium van Paul Sturkenboom en een particuliere investeerder over de verkoop van het ziekenhuis. Nu heeft het College Sanering, een zelfstandig bestuursorgaan dat namens het ministerie van VWS de onderhandelingen begeleidt, besloten dat ook andere partijen de mogelijkheid moeten hebben om een bod uit te brengen op het vastgoed van het ziekenhuis.

Vertraging

“Wij willen zowel het ziekenhuis als het onroerend goed overnemen”, vertelt Paul Sturkenboom. Hij geeft toe dat de biedingsprocedure de onderhandelingen enigszins “compliceert”. “De vraag is of het Slotervaart zich de vertraging die we oplopen kan permitteren.” Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis kan het ziekenhuis zich, ondanks de krappe financiële situatie, een vertraging van enkele weken veroorloven. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.