Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart onderzoekt gangen OR-voorzitter

MAARSSEN - De raad van bestuur van het Slotervaart ziekenhuis is een integriteitsonderzoek gestart tegen de voorzitter van de ondernemingsraad Ivo van der Werk. De betrokkenen willen geen mededelingen doen over de zaak aangezien het een interne procedure betreft.

Dat het niet botert tussen de raad van bestuur en de OR blijkt ondermeer uit de kritiek die bestuursvoorzitter Aysel Erbudak eerder publiekelijk heeft geleverd. Zo sprak ze het vermoeden uit dat Van der Werk interne stukken heeft doorgespeeld naar de pers, iets dat door Van der Werk is ontkend. In ZorgVisie magazine liet ze verder weten dat de OR niet lijkt te willen accepteren dat het Slotervaart een nieuwe eigenaar heeft in de vorm van Meromi Holding.

Onrust

Vakbondsvertegenwoordiger Eric Maas van ABVAKABO noemt het integriteitsonderzoek ‘een unieke zaak’. Hij wijst er op dat OR-leden op grond van hun werk juridische bescherming genieten. Ook om andere reden vindt Maas de procedure niet opportuun. Van der Werk heeft vorig jaar al aangegeven zich niet opnieuw te kandideren bij de komende OR-voorkiezingen in maart. Bovendien vergroot het onderzoek volgens Maas de onrust onder het personeel. “Als de raad van bestuur een nieuwe koers wil volgen, moet ze juist draagvlak zien te creëren onder het personeel.”

Externe partij

Het bevreemdt Maas dat het onderzoek wordt verricht door de eigen juridisch adviseur van het Slotervaart. Jurist Lex Schram is de broer van Meromi-eigenaar Jan Schram en was voor hij in dienst van het ziekenhuis trad lid van de nieuwe raad van toezicht. “Het zou verstandiger zijn een externe partij in te schakelen”, stelt Maas. “Dan houd je tenminste de schijn van objectiviteit hoog.” (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Managers verlaten Slotervaartziekenhuis

Slotervaart reorganiseert verder

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.