Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaart opent aanval op vakbond

MAARSSEN - De raad van bestuur van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis maant vakbond ABVAKABO te stoppen met het verspreiden van ‘onjuiste, tendentieuze berichtgeving’ over het ziekenhuis.
Slotervaart opent aanval op vakbond

Volgens de vakbond zijn er aanwijzingen dat het sociale klimaat in het ziekenhuis verslechtert. Dit blijkt volgens bestuurder Eric Maas ondermeer uit het integriteitsonderzoek naar de voorzitter van de ondernemingsraad, die er door de raad van bestuur van wordt verdacht interne stukken naar de pers te hebben gelekt.

Slotervaartgemeenschap

In een brief aan de vakbond meldt de raad van bestuur dat er van een verslechterend klimaat geen sprake is en dat ‘het grootste deel van de Slotervaartgemeenschap positief en gemotiveerd haar werkzaamheden verricht’. Tevens spreekt ze het vermoeden uit dat de vakbond de publiciteit zoekt om leden te werven.

Signalen van groeiende onrust

Bestuurder Eric Maas betreurt de reactie van de raad van bestuur. “Wij hebben wel degelijk signalen van groeiende onrust. Daar zouden we in een rechtstreeks gesprek graag over praten.” (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees ook:

Managers verlaten Slotervaartziekenhuis

Slotervaart reorganiseert verder

Slotervaart onderzoekt gangen OR-voorzitter

Erbudak moet werkstraf uitdienen

Slotervaart verliest deel reumazorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.