Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Slotervaart overlegt met Meromi Holding over overname’

AMSTERDAM – BNR Nieuwsradio meldt dat Meromi Holding de nieuwe overnamepartner is waarmee het Slotervaartziekenhuis in overleg is. Jan Kiemel, de bestuursvoorzitter van het Slotervaart, wil dit echter niet bevestigen.

Kiemel wilde aan BNR Nieuwsradio wel kwijt dat de nieuwe investeerder zorgt voor de 10 miljoen euro die het ziekenhuis nu aan de fiscus moet betalen. Volgens de nieuwszender gaat achter Meromi Holding een private investeerder schuil.

Overname woningcorporaties afgeketst

Gisteren zagen de Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan na lang wikken en wegen af van een overname. Volgens de drie partijen was het niet gelukt een verantwoord ondernemingsplan voor de exploitatie van het ziekenhuis op te stellen, ondanks de intentieovereenkomst die ze op 14 augustus hadden ondertekend.

‘Opstelling ZN’

Het Slotervaart gaf te kennen dat de overname door de woningcorporaties afketste door de opstelling van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). ZN stelt het Slotervaartziekenhuis een budget van 65 miljoen euro voor 2008 in het vooruitzicht als het maximaal haalbare, terwijl het ziekenhuis dit jaar werkt met een begroting van 90 miljoen euro. “Deze eis heeft een omvangrijke sanering van het ziekenhuisbudget tot gevolg. Dit is voor de drie overnamekandidaten niet acceptabel”, aldus het ziekenhuis. (BNR Nieuwsradio/ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.