Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaartziekenhuis mag geen winst maken

DEN HAAG - Het Slotervaartziekenhuis mag geen winst maken. Of daar moet een apart kabinetsbesluit over genomen worden. Dat schrijft minister Hoogervorst in een brief aan de Tweede Kamer.

Het Slotervaartziekenhuis heeft op 31 augustus een overeenkomst getekend met de investeringsmaatschappij Meromi Holding BV over de verkoop van het ziekenhuis. Het College sanering ziekenhuisvoorzieningen (CSZ) heeft echter tot nu toe nog geen verzoek tot goedkeuring van de verkoop van het ziekenhuis ontvangen, aldus Hoogervorst in zijn brief aan de Kamer. Verkoop van het Slotervaartziekenhuis is alleen mogelijk met goedkeuring van het CSZ.

Stichting

Meromi Holding BV is op dit moment bezig om samen met de medische staf een businessplan op te stellen. Het ziet ernaar uit dat het ziekenhuis voorlopig een stichting blijft zonder winstoogmerk. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is dan geen toestemming vereist van het CSZ. Eind augustus maakte het Slotervaartziekenhuis nog bekend dat met de verkoop van het ziekenhuis aan Meromi Holding BV het eerste commerciële ziekenhuis kan worden gerealiseerd.

Vertrek

Inmiddels is ook duidelijk dat de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis zal worden vervangen. Philip van Engelen, directeur patiëntenzorg vertrekt per een november dit jaar. Over het vertrek van algemeen directeur Jan Kiemel is nog geen datum afgesproken. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees meer over het

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.