Ziekenhuisdirecteur Aysel Erbudak roept patiënten van het Slotervaartziekenhuis vandaag op om een petitie te tekenen voor vrije artsenkeuze. Dit naar aanleiding van de vastgelopen onderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea en het Slotervaartziekenhuis. Volgens Erbudak staat de vrije artsenkeuze op de tocht.
Binnenkort voert de vaste Kamercommissie voor
Helemaal eens, Mw Erbudak hou vol hoor!!!
Sorry. 2013 moet 2012 zijn , maar misschien ben ik toch een profeet ??
CZ- meneer v.d. Meeren vreest een discussie over de 500 tot 700 miljoen overwinst van de toch winstoogmerkloze woekerpolisverzekeraarsgieren in 2013. Nu doet daar zo’n slotervaartziekenhuisdirecteur, een vrouw nog wel, een greep in de rijkgevulde zakken van deze ” heren”, waarin zeker niet naar hun ‘eer’ kan worden getast.leuk……mevrouw Erbudak als Hollands Glorie. Wel doorpakken hoor .
Lang leve de bejubelde MARKTWERKING .Nu zijn we ook in de ZORG Spoorloos.
Mij is het ook zo vergaan.Als zorgverlener trek je aan het kortste eind!
Wil daarom terugwijzen op het oude model zonder marktwerking, waarin de zorgverlener(ook cliënt)zijn verantwoording moet nemen voor de keuze, die de cliënt(was patiënt) voor zijn behandeling maakt.
Verantwoording en empathie waarvoor je opgeleid ben moet de boventoon voeren, de rest komt vanzelf.
Knap en dapper, dat ze het naar de pers speelt, dan kijken de zorgverzekeraars evenals de banken(want deze cultuur regeert momenteel over de politiek) op hun neus.
Wanneer heeft een zorgverzekering teveel macht? Als patienten de vrijheid houden om zonder financiële consequenties te kiezen tussen zorgaanbieders, dan kan de zorgverzekeraar niet selectief inkopen. Zonder selectieve inkoop heeft de zorgverzekeraar weinig onderhandelingsmacht. Een zorgverzekeraar heeft pas teveel macht als aanbieders besluiten niet langer tegen de aangeboden contractvoorwaarden te willen werken en het zorgaanbod te klein wordt om verantwoorde zorg te leveren.
Achmea heeft veel verzekerden in de regio Amsterdam. In die regio is het zorgaanbod ruimer dan in andere regio’s. De hierdoor ontstane meerkosten gaan ten laste van het resultaat. Achmea dient het zorgaanbod in Amsterdam beperken om te kunnen blijven concurreren met andere zorgverzekeraars.
Inhoudelijk gaat mevrouw Erbudak verliezen. Ik hoop voor het Slotervaart dat ze nog andere kaarten heeft om te spelen. Tot op heden heeft het risico van negatieve PR Agis en nu Achmea altijd weerhouden om grote zorgaanbieders te sluiten. Erbudak zal nu een campagne moeten starten die Achmea meer pijn doet dan de extra uitgaven van overaanbod. Dat zal heel veel pijn moeten zijn.