Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Sneller toegang tot experimentele medicijnen

Vandaag gaat de organisatie MyTomorrows van start. Deze organisatie uit Amsterdam wil patiënten die zijn uitbehandeld versneld toegang geven tot experimentele medicijnen. ‘We hebben veel contacten met biotechbedrijven. Er zijn middelen die nog niet alle registratieprocedures hebben doorlopen maar wel perspectief bieden’, aldus oprichter en ceo Sjaak Vink.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sneller toegang tot experimentele medicijnen
Foto: Stockexchange

Het gaat om niet-geregistreerde medicijnen voor bijvoorbeeld de bestrijding van vormen van kanker of voor aandoeningen aan het zenuwstelsel zoals bijvoorbeeld MS. ‘We maken gebruik van de wetgeving voor “early access” die in de meeste landen aanwezig is’, zegt Vink. Volgens hem maken onvoldoende specialisten en patiënten gebruik van de mogelijkheden die ‘early access’-wetgeving biedt. ‘Er wordt ook weinig beleid op gemaakt’, aldus Vink. MyTomorrows heeft internationale ambities. De organisatie wil patiënten in zoveel mogelijk landen toegang geven tot  de medicijnen die meestal fase I en II van de registratieprocedure hebben doorlopen.

Veiligheid

Vink kan niet garanderen dat de medicijnen

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.