Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Snijd in management gezondheidszorg’

AMSTERDAM - 'Er moest maar eens gesneden worden in de managementlagen in de gezondheidszorg', meende CDA Eerste Kamerlid Hannie van Leeuwen in haar toespraak tijdens de achtste Anna Reynvaanlezing in Amsterdam.
'Snijd in management gezondheidszorg'

Hannie van Leeuwen reikte de prijzen op de jaarlijkse lezing uit. De wetenschapsprijs ging naar dr. T.B. Hafsteinsdottir van het UMCU, divisie Hersenen, voor haar onderzoek naar de werkzaamheid van Neuro Development Treatment na een beroerte. Zij vergeleek de NDT methode die door veel verpleegkundigen wordt toegepast, met andere revalidatiemethoden en vond geen enkel bewijs voor de effectiviteit van NDT, die volgens haar dan ook op achterhaalde theorieën is gebaseerd.

Praktijkprijs

De Praktijkprijs ging deze keer naar mevrouw Nelie van Os, IC-verpleegkundige in het AMC, voor haar ontwerp van een dagboek voor IC-patiënten. In dit dagboek noteren verpleegkundigen en familieleden gebeurtenissen en reacties daarop van de patiënt tijdens het verblijf op de IC. Het blijkt dat patiënten die periode beter verwerken als ze met behulp van het dagboek kunnen reconstrueren wat er eigenlijk allemaal aan de hand was. (Nursing)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.