Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP opent meldpunt zorgorganisatie Amsta

Mark van Dorresteijn
De Amsterdamse afdeling van de SP opent deze week een meldpunt voor misstanden bij het Amsterdamse zorgbedrijf Amsta. “We krijgen dezelfde signalen vanuit Amsta als eerder vanuit andere zorgorganisaties over gebrekkige zorg en intimidatie van personeel door het management”, legt SP-raadslid Maureen van der Pligt uit.
SP opent meldpunt zorgorganisatie Amsta

De resultaten van de eerdere meldpunten over Cordaan en Osira leidden tot vragen in de Tweede Kamer en onderzoeken door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De OsiraGroep werd in maart onder verscherpt toezicht gesteld door de inspectie, zo meldt de SP.

Zelfde verhalen

“Uit de meldingen die de SP over Osira kreeg, kwam naar voren dat werknemers vaak onder druk worden gezet door leidinggevenden en dat er veel schortte aan de zorgverlening. Van Amsta horen we nu dezelfde verhalen”, aldus Van der Pligt.

Voorbeelden

Het raadslid geeft enkele voorbeelden: “Mensen die te lang in hun incontinentieluier zitten, personeel zonder de juiste diploma’s een hele afdeling laten draaien of medicatie laten toedienen, mensen die hun medicijnen niet krijgen of medicijnen die over datum zijn.” Ook voelt het personeel zich volgens haar niet vrij om misstanden te melden. Verder willen werknemers meer handen aan het bed.

Geen algemeen meldpunt

De SP had liever een algemeen meldpunt gehad, maar zorgwethouder Eric van der Burg (VVD) zag dit niet zitten omdat er al genoeg mogelijkheden bestaan om de klachten door te geven. (ANP)

Lees ook:

Amsta opent eerste woonvorm voor jong-dementerenden

Robert Bausch benoemd tot voorzitter toezicht Amsta

Slechte zorg bij verpleeghuis van Amsta

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.