Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP start onderzoek naar ziekenhuisverpleegkundigen

SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven starten een onderzoek onder de verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken.
leijten.jpg

Van Gerven: ‘Marktwerking en concurrentie hebben grote gevolgen voor het personeel dat werkt in de zorg. De SP wil weten hoe zorgpersoneel deze gevolgen ervaart. De zorg is flink op zijn kop gezet door dit kabinet. Kunnen de verpleegkundigen in het ziekenhuis de zorg leveren die zij willen leveren? Hoe gaan zij om met de bureaucratie die de marktwerking met zich meebrengt. En welke gevolgen hebben alle veranderingen voor de werkdruk en de arbeidsomstandigheden in de ziekenhuizen?’

Oproep
Leijten en Van Gerven roepen alle werknemers van ziekenhuizen op om de SP-enquête in te vullen. ‘De vrouwen en mannen die het werk doen, weten het beste hoe de vlag erbij hangt. Zij kunnen ons, de politiek, inzicht geven in de werkdruk, bureaucratie en kwaliteit van de zorg,’

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.