Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP: ‘Stop de marktwerking’

DEN HAAG - De marktwerking in de zorg moet worden gestopt, stelt de SP in haar verkiezingsprogramma, want het maakt de zorg alleen maar duurder en leidt tot meer bureaucratie. Ook moet “voorkruipzorg”, waarbij sommige patiënten eerder geholpen worden dan andere, worden tegengegaan.

De socialisten willen in totaal een miljard extra uitgeven aan de zorg. Dit geld moet onder meer gaan naar meer handen aan het bed, verbetering van de arbeidsvoorwaarden van het zorgpersoneel en versterking van de eerstelijnszorg en preventie.

Afschaffen

De SP wil een half miljard bezuinigen op de zorg door de indicatie-organen en dbc’s (diagnose-behandelingcombinaties) af te schaffen, de eigen bijdrage voor de thuiszorg te laten verdwijnen de prijzen voor geneesmiddelen te verlagen.

Kleinschalig

De SP spreekt zich uit voor zorg zo dicht mogelijk bij huis. Dat betekent het behoud van kleine ziekenhuizen, poliklinieken in de wijk en de vervanging van verpleeghuizen door “kleinschalige en intieme huizen”.

Het aantal managers in de zorg wordt wat betreft de SP verminderd en de salarissen van de bestuurders in de zorg wordt gemaximeerd tot maximaal het salaris van de minister-president. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.