Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spaarne Gasthuis is een feit

Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis zijn gefuseerd tot het Spaarne Gasthuis. Het Spaarne Gasthuis biedt zorg aan patiënten in Kennemerland, de Haarlemmermeer en de Bollenstreek.
Spaarne Gasthuis is een feit

De komende tijd wordt verder gewerkt aan de verdeling van zorg over de verschillende locaties. Zo komt in de kliniek in Haarlem Zuid het accent te liggen op hoog complexe zorg. Dit is zorg waarvoor 24 uur per dag een OK-team klaar moet staan. In Hoofddorp kunnen patiënten op termijn terecht voor veelvoorkomende behandelingen die goed planbaar zijn.

Eén EPD

Er komt één elektronisch patiëntendossier. Alle patiënten van het Spaarne Gasthuis kunnen met de komst van het nieuwe patiëntendossier van Epic gebruik maken van een patiëntenportaal, mijnspaarnegasthuis.nl. Hiermee kunnen zij zelf zaken regelen met het ziekenhuis, bijvoorbeeld het inzien van uitslagen van onderzoeken,

Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter van het nieuwe ziekenhuis zegt: ‘Het Spaarne Gasthuis is een modern en topklinisch ziekenhuis dat midden in de samenleving staat. We zijn er voor iedereen die een beroep doet op ons. We werken met elkaar aan de best denkbare zorg voor onze patiënten. Dat doen we met passie en op professionele wijze. Iedereen die bij ons komt behandelen we als gast. We geloven in de kracht van samenwerking.’

Omzet

Het Spaarne Gasthuis heeft vestigingen in Haarlem-Noord, Haarlem-Zuid, Hoofddorp en Heemstede. Ook zijn er poliklinieken in Velsen-Noord, Nieuw-Vennep en Hillegom. Gezamenlijk heeft de organisatie een omzet van 368 miljoen euro (gebaseerd op de jaarcijfers 2013). Er werken in totaal 265 medisch specialisten en 4.500 medewerkers.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.