Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spaarne Gasthuis traint met escaperoom

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp heeft een primeur: een 'escaperoom' in een ziekenhuis. Van chirurg tot schoonmaker komt alleen die kamer uit als ze onder tijdsdruk de juiste ehbo-handelingen verricht.
slot400.jpg

Het Spaarne Gasthuis is het eerste ziekenhuis dat een ontsnappingskamer heeft gebouwd voor zijn personeel, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Ze wilde dat alle 4200 medewerkers, van een topchirurg tot de schoonmaakploeg, eerste hulp kan verlenen en besloot hun kennis op een ludieke manier bij te spijkeren. De teams moeten, aan de hand van allerlei hints in de kamer, zes vragen beantwoorden over gevaarlijke stoffen, reanimatie en het ontruimingsplan van het ziekenhuis. Ook moet een diagnose bij een onbekende patiënt worden gesteld. De antwoorden leveren samen een code op, waarmee de deelnemers uit de kamer moeten ontsnappen binnen een half uur.  

Tijdsdruk
Het idee is afgekeken uit de evenementenbranche. De zogenoemde escaperooms schoten een paar jaar geleden als paddenstoelen uit de grond. Op meer dan driehonderd plekken in het land zijn nu ruimtes waar je samen met vrienden zogenaamd kan uitbreken, van een oude bajes in Utrecht tot een atoomkelder in Rotterdam. Het spel draait om de tijdsdruk. Kun je je hoofd koel houden onder tijdsdruk? 

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.