Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Spanjaarden naar Nederlandse zorgsector gelokt

‘Je nettosalaris in Nederland zal waarschijnlijk hoger liggen dan je brutosalaris in Spanje.’ Met deze woorden worden Spanjaarden op de site Trabajarenholanda.es gelokt naar de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat meldt nieuwssite Nu.nl.
Spanjaarden naar Nederlandse zorgsector gelokt

Vanaf september worden Spaanse verpleegkundigen ingezet op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Het is volgens arbeidsbemiddelaar Henk van Soest van Trabajar en Holanda op Nu.nl voor het eerst dat in de zorg op grote schaal wordt geworven onder Spaanse werklozen. Het gaat volgens hem om ‘de voorhoede’ van een nieuwe stroom Spaanse gastarbeiders, de eerste buitenlandse werknemers die in de jaren zestig naar Nederland kwamen.

Gediplomeerde verpleegkundigen

Dertig gediplomeerde verpleegkundigen uit de provincie Madrid volgen op dit moment een stoomcursus Nederlands. Degenen die erin slagen onze taal voldoende onder de knie te krijgen, krijgen dit najaar een baan aangeboden bij een grote zorginstelling met vestigingen in en buiten de randstad. Van Soest voorspelt een toestroom van zeker enkele honderden Spaanse werknemers per jaar. ‘Behalve in de zorg is dat op alle terreinen waar de ‘t’ van techniek in zit’, zegt Van Soest tegen NU.nl. (Nu.nl – Wouter van den Elsen / Twitter / © ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

800 extra opleidingsplaatsen voor artsen en verpleegkundigen

‘30.000 verpleegkundigen kun je niet missen’

Flexibilisering van de arbeidsmarkt is niet te stuiten

3 REACTIES

  1. die mensen denken hier al op een houtje te kunnen zuigen, als ze zien qua werkgelegenheid het hier is itt Spanje! Maar m.i. worden er banen fictief gecreeerd, want kans op 0-uren contract is ook miniem?EN is de tijd verstreken, dat ze uren eraan moeten verbinden, dan fuctioneer je zgn niet in het team!

  2. Lees alle reacties
  3. Daar geloof ik niets van want er zijn geen vacatures voor verpleegkundigen. Hier in Amsterdam en omstreken een handjevol en meestal nuluren contract voor de flexpool.
    Steeds meer ziekenhuizen stappen over op goedkope zorgassistenten en daar zijn er ook genoeg van.

  4. Dan wordt er om de weinige banen, die de zorg voor weinig inkomen(op 0%-basis)biedt, nog op de internationale zorgmarkt hard gevochten.
    Maar de topbestuurders mag je geen bonus of hoog salaris weigeren, anders zouden ze naar het buitenland gaan?
    EEN WERELD OP ZIJN KOP!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.