Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spanningen bij Espria-dochter Kruiswerk West-Veluwe

Medewerkers van Kruiswerk West-Veluwe (KWV) hebben vandaag een petitie aangeboden aan bestuurders Bram Troost en Anton Zuure van zorgcombinatie Espria/Philadelphia. Directe aanleiding is het ontslag dat het bestuur voor dertien medewerkers heeft aangevraagd zonder met ondernemingsraad of bonden te overleggen. Daarbij heeft het personeel kritiek op het herstelplan dat het bestuur van Espria voor dochter KWV gemaakt heeft.

In de petitie roept het personeel van KWV op tot overleg over een sociaal plan dat zowel voor medewerkers van Philadelphia als van KWV van toepassing is. KWV wilzich losmaken van Philadelphia . De organisatie wil wel onder de koepel van Espria blijven. Beloftes die voorafgaande aan de scheiding met Philadelphia door het bestuur zijn gemaakt, moeten volgens de medewerkers worden nagekomen. Volgens de medewerkers dienen er verder geen gedwongen ontslagen te vallen. De uitverkoop van bedrijfsonderdelen mag ook niet doorgaan. Vakbondsbestuurder Jan Kramer ondersteunt de actie van de werknemers. “Wij zouden begin november overleg hebben met het bestuur over het ontslag die dertien medewerkers. Een half uur voor aanvang van deze bijeenkomst hebben de bestuurders ontslag aangevraagd bij het CWI. Dat vinden wij ongehoord.”

Bram Troost

Bestuurder Troost zei bij het in ontvangst nemen van de petitie dat hij de inhoud zal meenemen bij de onderhandelingen over het sociaalplan. Het sociaalplan voor Philadelphia geldt volgens hem ook voor de medewerkers van KWV. En indien een akkoord wordt bereikt vóór het ingaan van de ontslagvergunning geldt het ook voor genoemde 13 medewerkers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorgbestuurder Frits Brink vertrekt bij Philadelphia

Kruiswerk West Veluwe wil los van Philadelphia Zorg

Ophef over fusieplannen Philadelphia

Vakbonden in het geweer tegen fusie Philadelphia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.