Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Speciaal boek moet verstandelijk gehandicapten helpen stemmen

Mark van Dorresteijn
Een speciaal verkiezingsboek moet verstandelijk gehandicapten helpen een keuze te maken voor de Tweede-Kamerverkiezingen op 9 juni. Het boek is ontwikkeld door de Gemiva-SVG Groep en is gratis beschikbaar.
Speciaal boek moet verstandelijk gehandicapten helpen stemmen

Het Educatief Centrum voor Cliënten van de organisatie stelde het tweedelige boek samen. Het eerste deel legt de procedure uit en het tweede deel gaat over de programma’s van de verschillende partijen. De programma’s zijn hiervoor niet direct vertaald maar de auteurs geven informatie over een selectie van onderwerpen uit de programma’s. In overleg met cliënten is gekozen voor de onderwerpen zorg, vervoer, natuur en milieu, veiligheid, werk en leefomgeving.

Derde editie

Verstandelijk beperkten hebben veel baat bij het boek, stelt Mariska van Klink, een van de auteurs. “We hebben het boek nu voor de derde keer samengesteld en we merken dat er veel gebruikt van wordt gemaakt. Begeleiders geven aan dat het goed werkt en ze komen met feedback. We hopen dat dit boek veel cliënten helpt om een bewuste keuze te maken.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees meer:

Verkiezingsboek deel 1: Hoe gaat dat? (PDF)

Verkiezingsboek deel 2: Tweede Kamerverkiezingen 2010 (PDF)

Lees ook:

‘Stempas op tijd aan gehandicapte geven’

‘Stempassen van verstandelijk gehandicapten weggegooid’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het boek vind ik een mooi initiatief. Dat het een derde versie is, verrast mij wel. We hebben leiding gevraagd of zij er een leuk cliëntenproject van kunnen maken. Over het bestaan van het boek, vernam ik niets, Het boek zou immers een prima leidraad kunnen zijn. Er zijn ook richtlijnen geschreven (VGN) op welke wijze omgegaan moet worden met de stemkaarten. Het hebben van stemrecht, wil helaas nog niet zeggen dat je werkelijk gebruik kunt maken van dat recht, eenvoudig omdat de kaart niet aangeboden is of al is weg gegooid. Kortom: we gaan maar weer eens op zoek. Er zullen nog veel stappen gezet moeten worden voordat we voldoende serieus genomen worden en daadwerkelijk onze stem mogen doen gelden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.