Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten bij elkaar voor protestacties

Mark van Dorresteijn
Medisch specialisten verzamelen zich vanmiddag in Den Haag voor een protestbijeenkomst. De artsen bespreken in de Grote Kerk met wat voor acties ze hun onvrede duidelijk gaan maken over de plannen van demissionair minister Klink van VWS.
Specialisten bij elkaar voor protestacties

De artsen liggen in de clinch met de minister, omdat hij de kwaliteit van zorg denkt te verbeteren door de macht van de specialisten te beperken. De artsen vinden de plannen van Klink juist een bedreiging voor de kwaliteit van de zorg. Klink vindt verder dat de meeste specialisten te veel verdienen. Hij wil dat ziekenhuisdirecteuren voortaan met de specialisten onderhandelen over de salarissen in verhouding tot de zorg die ze leveren. De artsen stellen dat hun autonomie daardoor wordt aangetast.

Meldpunt NPCF

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) opent een speciaal meldpunt voor mensen die last hebben van de acties van medisch specialisten. De NPCF vindt het onacceptabel als patiënten de dupe worden van de acties. “De patiënt is immers geen partij in dit conflict dat de specialisten met de minister hebben.” Overigens vindt de federatie dat het hoog tijd is dat de “excessieve inkomensverschillen” tussen medisch specialisten worden aangepakt.

Geen uittocht

Maar volgens de Orde van Medisch Specialisten hoeven patiënten niet te vrezen voor een uittocht van specialisten. “Om juridische redenen is het belangrijk dat de behandeling van patiënten normaal doorgang vindt.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

NZa: ‘Budgettering specialisten per 2012’

Specialisten folderen in eigen ziekenhuis

Klink wil specialisten budgetteren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.