Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Specialisten draaien demonstratief zondagdiensten

Medisch specialisten voeren begin oktober opnieuw actie. Dat meldt het ANP. Zij zullen op een doordeweekse dag een zondagsdienst draaien. Het actiecomité van de artsen heeft dat vandaag bekendgemaakt.
Specialisten draaien demonstratief zondagdiensten

De acties houden in dat alleen de spoedzorg voor patiënten doorgaat. Behandelingen die kunnen worden uitgesteld, zullen die dag niet plaatsvinden. Het is nog niet bekend op welke datum in oktober dat gebeurt. De specialisten zijn volgens een woordvoerder nog bezig met de voorbereidingen.

Restricties

Er gelden strikte wettelijke regels voor protesterende artsen. Zij mogen de gezondheid van patiënten niet in gevaar brengen.

Klink

De artsen zijn boos omdat demissionair minister Klink van VWS de zelfstandigheid van vrijgevestigde medisch specialisten wil inperken. De bewindsman wil dat voortaan ziekenhuizen bepalen welke zorg de specialisten moeten leveren en hoeveel zij daarvoor betaald krijgen.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vaarwel Klink

Fotoreportage: Specialisten voeren actie in Den Haag

‘Specialisten in loondienst zijn absoluut geen grootverdieners’

‘Maximumsalaris specialisten wordt 285.000 euro’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. specialisten kunnen gewoon genoegen nemen met een salaris in schaal 70, cao. Meer is niet nodig, daarvan kan men zich keurig redden. Schaal 65 zoals sommigen voorstellen vind ik te laag, men heeft wel de nodige verantwoordelijkheid. Ze moeten wel gewoon normaal doorwerken, dit soort zielige acties maken ze zich belachelijk mee.

  3. Een specialist is geen ondernemer, hij loopt geen risico, studeert op kosten van staat, hoeft niets te investeren etc. Specialisten moeten niet zeuren. Hun inkomen is de afgelopen jaren met 70% gestegen en nu doen ze opeens dat het vreemd is dat ze zoveel verdienen. Kom op zeg. Ze weten ook wel dat ze teveel gekregen hebben. Staken zal ze geen goed doen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.