Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Specialisten dreigen VWS met rechter

Redactie Zorgvisie
De Orde van Medisch Specialisten dreigt met juridische stappen als het ministerie van VWS het uurtarief voor medische specialisten verlaagt. Dat schrijft de Orde in een brief aan de Vaste Kamercommissie van VWS.

De Orde schrijft dat de korting van tien procent die VWS overweegt door te voeren, niet gebaseerd is op een overschrijding. De korting op het uurtarief van specialisten zou volgens de Orde al in 2008 door het ministerie zijn ingeboekt op aannames en rekenmethodes die niet kloppen.

De Orde van Medisch Specialisten

Het ministerie en de Orde zijn het verder ook niet eens over de hoogte van de overschrijdingen. Maandag presenteerde VWS nieuwe getallen over de overschrijding waar de Orde haar vraagtekens bij zet. “Eerder sloeg het ministerie de noodklok over overschrijdingen van een half miljard”, zegt Orde-woordvoerster Ellen van Rooij. “Nu hebben we heel summier twee tabelletjes gekregen waar het bedrag van 375 miljoen uitkomt. Dat is dus alweer een stuk minder.”

Ondersteunende specialismen

Uit een eigen onderzoek van de specialisten zou verder blijken dat de overschrijding na aftrek van een inflatiecorrectie tachtig miljoen bedraagt en voor het grootste gedeelte door ondersteunende specialismen zou worden veroorzaakt. Het ministerie staat op het punt om iddels een brief de bekend te maken of en hoeveel de specialisten gekort gaan worden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

lees ook:

ZN: specialisten snel aanpakken

‘Overschrijding specialisten is maar 180 miljoen euro’

Schadeloast specialisten stijgt met 630 miljoen euro

‘Overschrijding specialisten veel lager dan 400 miljoen

NVKG: ‘Klinisch geriaters onder druk’

3 REACTIES

  1. er moet m.i. beter gekeken worden in welke mate de specialist zelf het werk verricht; is dat wel het geval moeten de verdiensten ook naar zijn. Nu verdienen sommigen buitensporig omdat ze het werk laten doen door anderen, zodat het LIJKT dat ze veel doen. Die anderen worden vaak ook nog eens grotendeels door de ziekenhuizen zelf betaald.

  2. Lees alle reacties
  3. Waar hebben we het over ! Iemand die goed werk levert en een grote verantwoordelijkheid draagt , mag goed verdienen. Kijk wat onze Ministers verdienen en kijkend wat zij presteren, daar kunnen we over in discussie gaan. Kijkend naar de Kosten/Baten Analyse van het Ministerie van VWS ! Kijkend naar de Miljarden verspilling door de “Haagse Burocratie ” , waar blijft de reactie van onze Minister ?

  4. Laat minster Klink en Bussemaker zelf eerst maar hun werk goed doen.
    Zij gaan op de stoel van de specialisten zitten en beoordelen wie wel of niet chronisch ziek zijn.
    De speciatlisten moeten erkenning krijgen voor hun werk, dat mesen serieus worden genomen en dat kun je van deze ministers niet zeggen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.