Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten Gemini willen 24-uurszorg in Den Helder

Voor spoedzorg moet 24 uur per dag een volledig operatieteam beschikbaar zijn voor alle chirurgische handelingen in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Dat heeft de Medische Staf in een brief geëist aan de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep.
Specialisten Gemini willen 24-uurszorg in Den Helder

Voorzitter en oncoloog Johan Berends stelt in het Noordhollands Dagblad dat de brief vooral een ondersteuning is van de toekomstvisie van de raad van bestuur. ‘We willen enkele zaken die in die visie staan vooral benadrukken en expliciet maken. We merkten dat zowel huisartsen in de regio als ziekenhuismedewerkers van ons verwachten dat wij ons laten horen over dit document. Met deze brief hebben we dit gedaan. Het conflicteert niet met de visie van de raad van bestuur.’

Dreiging

De specialisten concluderen na gesprekken met Alkmaarse medici volgens de krant dat het ‘moeilijk is om tot een gezamenlijke regionale verantwoordelijkheid te komen’. En dat het Gemini Ziekenhuis ‘verder moet, zeer graag met het Medisch Centrum Alkmaar, doch zo nodig met een ander centrum’. Dat klinkt dreigender dan dat het daadwerkelijk is, volgens Berends. ‘De meerderheid van de maatschappen is al zo ver om samen te werken, maar een minderheid vindt elkaar nog niet. Dat is een geleidelijk proces.’ (Noordhollands Dagblad – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Nieuw Medisch Centrum Alkmaar schrapt bedden

Gemini hoeft chirurg niet te betalen

RKZ en MCA Gemini Groep gaan samenwerken

Gemini ziekenhuis: ‘Wij voldoen wel aan norm’

Nieuwe bestuursleden MCA Gemini Groep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.