Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten voeren actie om pensioen

Zo'n 2500 medisch specialisten in dienstverband, verspreid over 47 ziekenhuizen, voeren dinsdag actie wegens een geschil over pensioengeld. Zij zullen een zondagsdienst draaien, waardoor patiënten niet worden geopereerd. Patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben, worden echter wel behandeld.
bozedoktorIStock400.jpg
Foto: fotolia

Volgens de Federatie Medisch Specialisten (FMS) heeft de actie dan ook geen gevolgen voor de patiëntveiligheid. Specialisten die niet in dienstverband werken, doen niet mee aan de acties. In totaal werken er zo’n 10.000 medisch specialisten bij Nederlandse ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Actie
Aanleiding van de actiedag is de bezuiniging op de pensioenen, doorgevoerd door de overheid. De artsen willen dat dit volledig wordt vergoed door de ziekenhuizen. Sinds begin vorig jaar kunnen de specialisten over het salaris boven een ton niet langer onder fiscaal gunstige voorwaarden pensioen opbouwen. Volgens de specialistenfederatie wordt nu een deel van de werkgeverspremie in eigen zak gestoken door de ziekenhuizen. (ANP)

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.