Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Spoeddebat topinkomens gaat deze week niet door

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil deze week geen spoeddebat over de topinkomens in de publieke en semipublieke sector. Directeuren van ziekenhuizen, zorginstellingen en woningcorporaties kunnen daarmee ook het komende jaar tot 50.000 euro meer blijven verdienen dan een minister.
Spoeddebat topinkomens gaat deze week niet door
Foto: ANP - Koen Suyk

‘Een zwaktebod dat het parlement zo met zich laat sollen,’ aldus CU-Kamerlid Gert Segers. Hij had de Kamer van reces willen terugroepen voor een spoeddebat met minister Plasterk (Binnenlandse Zaken). Die kreeg afgelopen maandag, onder protest van de VVD, steun van de Eerste Kamer voor zijn wetsvoorstel om al per 1 januari 2015 niemand in de publieke of semipublieke sector nog meer te laten verdienen dan een minister. De dag na het besluit in de Senaat meldden de VVD-ministers Blok (Wonen) en Schippers (Zorg) dat zij 1 januari niet halen. ‘Twee ministers die de wet niet uitvoeren en een derde die de regie kwijt is,’ constateerde Segers. Volgens hem wilden niet alleen PvdA en VVD, maar ook de oppositiepartijen SP en SGP geen spoeddebat. (ANP)

3 REACTIES

  1. Het zou van klasse getuigen als bestuurders van zorginstellingen en woningcorporaties het ongelijk van Schippers en Blok aantonen, door hun verantwoordelijkheid te nemen en -in lijn met de wil van de Kamers- de topinkomens per 1-1-2015 te reduceren.
    We zullen zien wie de échte bestuurders in die sector zijn…

  2. Lees alle reacties
  3. Een spoeddebat heeft nu inderdaad geen zin, en maakt de situatie nog pijnlijker / genanter voor belasting betalende burger en samenleving. Debat moet echter wel vervolgd worden want uitstel voor topverdieners is niet te verteren terwijl de hele transitie wel doorgaat miv 2015 en de kwetsbare burger er wel mee te maken heeft. Ook treft het de (lager en hoger opgeleide) zorgmedewerkers en managers. Dit besluit is gewoon te gek voor woorden en een tweede blamage in de politiek in een week.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.