Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Spoedzorgplan brengt patiënten in gevaar’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De neurologen zijn falikant tegen de concentratie van beroertezorg. Zorgverzekeraars willen dat juist wel.
'Spoedzorgplan brengt patiënten in gevaar'
Foto: Carina van Aartsen
Premium

De Nederlandse Vereniging voor Neurologie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

6 REACTIES

  1. Klaarblijkelijk hebben de criticasters van de ZN plannen het hoogste woord, gezien de reacties. Toch vreemd dat de believers voor een verdere concentratie/specialisatie van de acute zorg, en dat zijn ook zeker medisch specialisten en insiders die precies begrijpen waar het over gaat hun geluid niet laten horen. Daarnaast is het vreemd dat de kern van dit thema onderbelicht blijft; het gaat niet om economische herverkaveling maar om inhoudelijke coordinatie en afstemming van acute zorg die veel beter kan tussen de verschillende aanbieders. Als iedereen vasthoudt aan zijn verworven rechten uit het verleden dan komen we nooit verder en blijft alles bij het oude.

  2. Lees alle reacties
  3. Zorgverzekeraars gebruiken volumenormen alleen maar om zorg goedkoper te maken. Ze breken goede en cruciale zorg in de buurt van mensen af. Volumenormen zijn beslist niet hetzelfde als kwaliteit, volumenormen kunnen daar alleen maar een onderdeel van zijn. Kwaliteit interesseert de zorgverzekeraars niet, het gaat hen alleen om de centen. Ze laten wat dat betreft allerlei proefballonnen op en als de zorgverleners dan niet hard genoeg piepen, proberen ze hun plannen er door te drukken. Voor de mensen, ook hun klanten, wordt het pas een probleem als ze werkelijk een herseninfarct krijgen, protesteren is kunnen deze klanten dan niet meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.