Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Antonius Ziekenhuis lanceert kinderwebsite

Mark van Dorresteijn
Het St. Antonius Ziekenhuis heeft gisteren een eigen website voor jonge patiënten gelanceerd. De site is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar.
St. Antonius Ziekenhuis lanceert kinderwebsite

Jaarlijks komen zo’n 25.000 kinderen naar het St. Antonius Ziekenhuis – voor een poliklinisch bezoek aan een kinderarts of andere specialist of voor een opname op één van de kinderafdelingen. Om hen zo goed mogelijk voor te bereiden en hierdoor de drempel naar het ziekenhuis te verlagen, kunnen kinderen (en natuurlijk hun ouders) op de website alvast een kijkje te nemen op de polikliniek of de kinderafdeling. Via verschillende fotoverhalen worden kinderen gevolgd tijdens een polikliniekbezoek of tijdens een opname voor bijvoorbeeld een operatie.

Stressreductie

Karin Boekema, hoofd kinderafdeling: ‘Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen zich goed kunnen voorbereiden op een ziekenhuisbezoek. Het helpt hen namelijk inzicht te krijgen in wat ze te wachten staat. En dat is een belangrijk onderdeel van stressreductie. Een polibezoek of een opname kan hierdoor veel soepeler verlopen, voor kinderen en ouders maar zeker ook voor verpleegkundigen, artsen en andere hulpverleners.’

Leeftijdsgroepen

De website richt zich op drie leeftijdscategorieën: 0 tot 6 jaar (waarbij er ook gesproken teksten zijn), 6 tot 12 jaar en tieners. Elke categorie is voor wat betreft taalgebruik, uitstraling en informatievoorziening aangepast aan de leeftijdsgroep. In de loop van het jaar wordt de site uitgebreid met onder andere spelletjes en puzzels.

Bewegwijzering

Later dit jaar wordt ook de interne bewegwijzering naar de kinderafdeling en polikliniek op locatie Nieuwegein helemaal aangepast conform de stijl van de website. Zo herkennen de kinderen bij binnenkomst meteen hun route naar de kinderafdeling of polikliniek.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.