Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Elisabeth en Amphia blijven bij McKesson

Mark van Dorresteijn
Het St. Elisabeth Ziekenhuis en Amphia Ziekenhuis hebben hun contract met McKesson verlengd voor het gebruik van xmCare tot in ieder geval 2015.
St. Elisabeth en Amphia blijven bij McKesson

De ziekenhuizen gebruiken respectievelijk sinds 2005 en 2006 xmCare voor de ondersteuning van hun psychiatrieafdelingen (PAAZ) en gezamenlijk evalueerden de beide huizen afgelopen jaar het pakket en de leverancier.

Evaluatie

Als onderdeel van deze evaluatie stelden de twee PAAZ-afdelingen gezamenlijk een programma van eisen op en nodigden ze diverse leveranciers uit om de mogelijkheden van hun pakket te tonen in demosessies. Het vertrouwen in pakket en leverancier vonden de beide PAAZ’en wederom bij McKesson. Monique van Tartwijk, Hoofd Informatiebeheer Sint Elisabeth Ziekenhuis: ‘Voor ons was de belangrijkste reden dat zowel de budgetparameters (CTG-facturatie) als de DBC GGZ (ZVW-facturatie) gekoppeld zijn in één afgehandelde afspraak waardoor er niet voor één van beide nog een aparte handmatige/losse invoer nodig is zoals dat bij andere softwarepakketten die wij beoordeeld hebben wel het geval zou zijn.’

xmCare

xmCare vormt het hart van de gehele xmCare EPD-suite en biedt zorgorganisaties geïntegreerde functionaliteit die de registratie- en zorgprocessen ondersteunt voor zorgverleners, zorgondersteuners en administratieve medewerkers. Het xmCare EPD ondersteunt de diverse varianten van financieringsmethodieken zoals ZVW, AWBZ, WMO en PGB en de verantwoording volgens de specifieke GGZ DBC-systematiek. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.