Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Lucas Andreas krijgt KLM-directeur als toezichthouder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Sint Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam benoemt een KLM-directielid in de raad van toezicht. Per 1 augustus begint Ype de Haan als toezichthouder, met als belangrijkste aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid.
St. Lucas Andreas krijgt KLM-directeur als toezichthouder

De Haan heeft veel expertise op het gebied van kwaliteit- en veiligheidsystemen. Hij wordt daarom tevens lid van de nieuw ingestelde commissie Kwaliteit en Veiligheid van de raad van toezicht.

Sinds 2007 is De Haan Executive Vice-president Operations & COO KLM Royal Dutch Airlines. Daarnaast is De Haan commissaris bij Martinair en Transavia en lid van de adviesraad van diverse andere organisaties. De Haan trad in 1977 als verkeersvlieger in dienst van de KLM. Allereerst als Second Officer B747-300, uiteindelijk als First Officer op de B747. Hij begeleidde de acceptatie en introductie van nieuwe vliegtuigen en bekleedde functies als chef vlieger en hoofd vliegdienst.

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.