Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Staatssecretaris bezig met ‘mantelzorgplan’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De ondersteuning van mantelzorgers moet beter. Daarom is de staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen bezig met een 'mantelzorgplan'.
mantelzorgplan
Foto: Koos Groenewold
Premium

Hij zal hierin ‘enkele knelpunten’

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Al jaren Ben ik mantelzorger van mijn moeder 96 jaar oud zelfstandig wonend in oud huis met alleen gaskachel levend van alleen AOW, Helaas woont zij 150 km van mij vandaan .De parkeer kosten zijn met bewoners korting nog 3 euro per uur m wordt zelfs voor mij onbetaalbaar naast benzine kosten.Daarnaast mantelzorger van mijn psychiatrisch ziek zusje continue psychotisch vereenzaamd , slecht voor zich zelf zorgt geen hulp accepteert , staat al jaren op wachtlijst voor begeleid wonen, maar het zal eerst wel crisis moeten worden.Het wordt ons als mantelzorger teveel maar nergens krijg je hulp

  2. Lees alle reacties
  3. Over mantelzorgen maak ik nu mee dat ik totaal geen ondersteuning krijg van de gemeente. Ik ben er vastgelopen, omdat dingen die mogelijk kunnen zijn, niet door de gemeente worden verstrekt. De gemeente is niet flexibel. Ik worstel al ruim een 1/2 jaar mee. Er wordt nu een argonaut arts op mijn oeder van 91 jaar losgelaten. Achterstand hebben zij en verder moet ik het maar uitzoeken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.