Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Staatssecretaris wil Raad voor de Volksgezondheid en Zorg laten fuseren

Marit van Os
In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aangekondigd dat hij de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) wil samenvoegen met de Raad voor de Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO).
Staatssecretaris wil Raad voor de Volksgezondheid en Zorg laten fuseren

Het nieuwe orgaan dat ontstaat door de samenvoeging van de RVZ met de RMO zal de nieuwe strategische Adviesraad voor Gezondheid, Participatie en Zorg zijn. De wetswijziging die nodig is voor de samenvoeging wil de staatssecretaris nog deze zomer voorleggen aan de Kamer.

Transitie
Het belangrijkste argument voor de samenvoeging is volgens de staatssecretaris dat het klassieke onderscheid tussen preventie, zorg en welzijn vervaagt. ‘Dat is het geval bij de transitie van de jeugdzorg, de herziening van de langdurige zorg, maar ook de organisatie van zorg dichtbij en concentratie van gespecialiseerde medische zorg.’ De bestaande raden, RMO en RVZ, zijn momenteel niet voldoende geëquipeerd om het bedoelde intersectorale perspectief in de volle breedte te hanteren.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.