Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stagefonds Zorg deze week van start

Het stagefonds in de zorg is deze week van start gegaan. Zorginstellingen die in het studiejaar 2007-2008 stageplaatsen hebben geboden, komen in aanmerking voor een vergoeding.

Staatssecretaris Bussemaker hoopt dat het stagefonds meer stageplaatsen en betere begeleiding van stagiaires in de zorg oplevert. Het fonds moet een verbetering van de kwaliteit van zorg en een betere in- en doorstroom van zorgpersoneel opleveren.

Vergoedingen

In totaal is voor het studiejaar 2007-2008 59 miljoen euro beschikbaar, oplopend tot 65 miljoen euro in 2010 en 2011. De vergoeding varieert van 1701 euro tot 3257 euro voor een volledige stageplaats, afhankelijk van de soort opleiding. Instellingen hoeven zelf geen initiatief te nemen om een subsidie uit het stagefonds aan te vragen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft voor alle instellingen het aantal stageplaatsen en bijbehorende vergoeding berekend. De zorginstellingen ontvangen het geld nog dit jaar. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Download de pdf van het besluit tot de subsidieregeling

Extra stageplekken in Groningen en Drenthe

160 miljoen voor stages en opleidingen in de zorg

VWS trekt geld uit voor stageplaatsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.