Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Steeds meer artsen met WW-uitkering

Mark van Dorresteijn
Het aantal artsen met een WW-uitkering is het afgelopen jaar met 30 procent gestegen. Ten opzichte van 2012 zelfs met 80 procent. Dat blijkt uit cijfers van het UWV, verstrekt aan Medisch Contact.
Steeds meer artsen met WW-uitkering
Foto: ANP - Robin van Lonkhuijsen

In maart van dit jaar waren er 327 ziekenhuisspecialisten, huisartsen en basisartsen met een WW-uitkering. 30 procent meer dan in maart 2013 (251) en 80 procent meer dan in maart 2012 (182).

Ziekenhuisspecialisten

Vooral het aantal ziekenhuisspecialisten met een uitkering is opvallend hoog: 168. Dat is een stijging van 66 procent ten opzichte van twee jaar geleden. De vijf specialismen met het hoogste aantal artsen in de WW zijn interne geneeskunde (25), chirurgie (19), orthopedische chirurgie (19), gynaecologie (15) en kno (10).

Vacatures

Vacatures voor artsen zijn tegelijkertijd schaarser geworden, zo blijkt uit de driemaandelijkse Arbeidsmarktmonitor, die sinds januari van dit jaar wordt verzorgd door het Capaciteitsorgaan. Er zijn in totaal 1150 vacatures geteld, 14 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2013 en 36 procent minder dan het derde kwartaal van 2013.

Onzekerheid

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) onderkent de problemen. Volgens de organisatie vertroebelen de vele veranderingen in de ziekenhuissector en de onzekere economische verwachting echter het zicht op een snelle oplossing. Om het probleem niet te verergeren is het aantal opleidingsplaatsen voor aiossen de komende jaren teruggeschroefd, aldus de OMS.

 

 

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.