Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steegers-Theunissen hoogleraar bij Erasmus MC

Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) benoemt Régine Steegers-Theunissen tot hoogleraar Periconceptionele Epidemiologie. Steegers-Theunissen start op 1 januari 2010 op de leerstoel ‘Periconceptionele epidemiologie’ bij de afdeling Verloskunde en Vrouwenziekten van het Erasmus MC.
Steegers-Theunissen hoogleraar bij Erasmus MC

Met het instellen van deze leerstoel willen de VSOP en de universiteit het wetenschappelijk onderzoek bevorderen naar voeding, andere leefstijl en genetische factoren die – al vóór dat er sprake is van een zwangerschap – de ontwikkeling van het kind kunnen beïnvloeden.

Mortaliteitscijfer

Het onderzoeksterrein van de nieuwe hoogleraar richt zich op etiologisch epidemiologisch onderzoek rond de conceptie en eerste weken van de zwangerschap. Zo wordt meer inzicht verkregen in de invloed van zowel leefstijl- als genetische factoren op aangeboren aandoeningen, laaggeboortegewicht, zwangerschapscomplicaties en fertiliteitstoornissen en de onderliggende mechanismen die daarbij een rol spelen. Daarmee kan gerichte voorlichting worden ontwikkeld en maatregelen worden genomen om de gezondheid rond de conceptie en zwangerschap te bevorderen, wat bijdraagt aan het terugdringen van de hoge perinatale morbiditeits- en mortaliteitscijfers in Nederland.

Reproductieve epidemiologie

Régine Steegers Theunissen (1960) werkt sinds 2003 aan het Erasmus MC, het laatst als universitair hoofddocent in de reproductieve epidemiologie. Daarvoor was zij vanaf 1986 op hetzelfde onderzoeksterrein werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Christina van der Feltz-Cornelis hoogleraar Sociale Psychiatrie

Henny Lantman wordt hoogleraar eerstelijns-geneeskunde

Twee NIVEL-programmaleiders benoemd tot hoogleraar

De Groot wordt hoogleraar Public Management

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.