Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Stel oud-bestuurders Philadelphia aansprakelijk’

Het is juridisch goed mogelijk de falende oud-bestuurders van Philadelphia te vervolgen wegens wanbeleid. Dat zei hoogleraar Ondernemingsrecht Steef Bartman in het tv-programma Zembla.

Gehandicaptenzorgaanbieder Philadelphia verkeert in grote financiële problemen. Oud-bestuursvoorzitter Frits Brink en Theo Kralt, de financiële topman, stapten in oktober 2008 op. Bij hun vertrek heeft de raad van toezicht onder leiding van CDA-kopstuk Eelco Brinkman een zogeheten decharge ondertekend, die hen vrijwaart van juridische vervolging over hun werk bij Philadelphia.

Bestuurders aansprakelijk stellen

Maar volgens Bartman geeft zo’n decharge maar een beperkte vrijwaring. Die geldt bijvoorbeeld niet voor zaken die een bestuurder verborgen heeft gehouden. Evenmin geldt de decharge voor besluiten van de raad van toezicht als die op de hoogte was van fouten begaan door de raad van bestuur. Hoogleraar ondernemingsrecht Steef Bartman zegt in Zembla goede mogelijkheden te zien om de oud-Philadelphia-bestuurders juridisch te vervolgen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Wellicht geen gedwongen ontslagen bij Philadelphia

Philadelphia dempt miljoenenverlies met uitverkoop

Commissarissen Philadelphia slaan terug

4 REACTIES

 1. Het is een schandaal,dat een man als Dhr. Brinkman durft om ons te gaan vertellen hoe het land bestuurd moet worden
  Een zakkenvuller pur sang.
  Het geld van Philadelfia er door te jagen.Zag gisteren het hotel op Schiermonninkoog voor gehandicapten.Leeg en ze hebben zich zelf verrijkt bonussen.Hoe durf je hoe kan je.Als dit het gedrag is van het CDA top .Bejaardentehuizen die niet gebouwd worden,eindeloze vergaderingen verspillen van tijd.
  Deze man mag zich geen gelovig man noemen.Dit CDA met Brinkman aan het roer kan nooit een goede koers varen.Hoe durf je Elco

 2. Lees alle reacties
 3. Hoe hoger de functie des te meer de verantwoording men heeft naar het werkveld toe. Als dat niet gebeurd en men verzwijgt, krijg je een gesloten en niet controleerbaar systeem met alle gevolgen nadien.
  Ik moet mij ook verantwoorden als ik iets niet goed doe en dat moet voor alle functies gelden.Hoe opener een werkveld is, des te meer zal een stichting beter functioneren.
  Ten slotte gaat het om het welzijn van onze doelgroep en niet om de prestaties van grote projecten…..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.