Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sterke groei in particuliere zorg

De commerciële zorgsector groeit volgens brancheorganisatie Thuiszorg Nederland met ongeveer 15 procent per jaar. Onvrede met de gewone zorg is volgens het Algemeen Dagblad de reden waarom ouderen steeds vaker uitwijken naar dure particuliere verzorging.
Sterke groei in particuliere zorg

De groei van particuliere verzorging is groter dan het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in 2004 voorspelde. Met dit tempo telt de luxezorg al binnen vijf jaar een miljoen cliënten, in plaats van in 2020. De particuliere sector krijgt volgens het SCP vooral klandizie van beter opgeleide, koopkrachtige ouderen.

Verschraling

Hoogleraar chronische zorg Jos Schols van de universiteit van Tilburg zegt in het Algemeen Dagblad dat de oorzaak van de groei van de luxezorg te maken heeft met de verschraling van de reguliere zorg. Het particuliere Thuiszorg De Lage Landen beaamt dat in de krant: “Wij horen regelmatig klachten over steeds weer andere 17- of 18-jarige meisjes aan het bed. Dat levert ons klanten op,’’ zegt woordvoerder Edwin Jansen van De Lage Landen in het AD.

Kamervragen

Gisteren stelde SP-Kamerlid Rosita van Gijlswijk Kamervragen over de toename van luxe privé-zorg aan staatssecretaris Bussemaker (VWS). Bussemaker zei zich goed te kunnen voorstellen dat de groei van de particuliere zorg te maken heeft met de stijging van het welvaartsniveau onder ouderen. De staatsecretaris achtte de uitspraak dat verschraling in de reguliere zorg verantwoordelijk is voor de groei niet wetenschappelijk onderbouwd. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Afkickkliniek voor dikke portemonee

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.