Steun voor Schippers’ plan langdurige ggz

Minister Schippers is niet van plan de risicodragendheid van zorgverzekeraars voor langdurige ggz uit te stellen. Voorlopig gaan de plannen gewoon door. Dat bleek woensdag tijdens het Kamerdebat over risicoverevening.
Steun voor Schippers’ plan langdurige ggz
Foto: iStock

Langdurige ggz

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot waarschuwt dat Schippers op een historische vergissing afstevent als zij de compensatie voor dure patiënten in de langdurige ggz in 2017 afschaft. Bij gebrek aan een passend risicovereveningssysteem wil Schippers de compensatie die zorgverzekeraars vooraf ontvangen, baseren op het kostenverbruik van het jaar daarvoor. Bruins Slot meent dat er tegen die tijd nog geen actuele cijfers beschikbaar zijn en dat de risicoverevening dus ongeschikt is.

Zorgverzekeraars

Nu krijgen zorgverzekeraars nog  volledige nacalculatie voor verzekerden die gebruik maken van de langdurige ggz. In 2017 moeten zij het risico zelf gaan dragen. Met name voor

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.