Steun voor Schippers’ plan langdurige ggz

Minister Schippers is niet van plan de risicodragendheid van zorgverzekeraars voor langdurige ggz uit te stellen. Voorlopig gaan de plannen gewoon door. Dat bleek woensdag tijdens het Kamerdebat over risicoverevening.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Steun voor Schippers’ plan langdurige ggz
Foto: iStock

Langdurige ggz

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot waarschuwt dat Schippers op een historische vergissing afstevent als zij de compensatie voor dure patiënten in de langdurige ggz in 2017 afschaft. Bij gebrek aan een passend risicovereveningssysteem wil Schippers de compensatie die zorgverzekeraars vooraf ontvangen, baseren op het kostenverbruik van het jaar daarvoor. Bruins Slot meent dat er tegen die tijd nog geen actuele cijfers beschikbaar zijn en dat de risicoverevening dus ongeschikt is.

Zorgverzekeraars

Nu krijgen zorgverzekeraars nog  volledige nacalculatie voor verzekerden die gebruik maken van de langdurige ggz. In 2017 moeten zij het risico zelf gaan dragen. Met name voor

0
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.