Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Steunbetuigingen voor onhygiënische huisarts

Op de speciaal opgerichte website ‘dokterbonnetsteunbetuigingen.nl’ stromen steunbetuigingen binnen voor de Veghelse huisarts die vorige week zijn praktijk moest sluiten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Steunbetuigingen voor onhygiënische huisarts

De Inspectie beval tot sluiting van de praktijk omdat het er niet hygiënisch genoeg was en omdat de wijze waarop de huisarts zijn instrumenten reinigde niet aan de normen voldeed. Ook ontbrak het aan goede voorzieningen om bijvoorbeeld de handen te wassen. Inmiddels hebben patiënten van dokter Bonnet 78 steunbetuigingen geplaatst op de website.

Tijd voor patiënten

In de Volkskrant verklaart de oprichter van de site, Eric Schreuder, dat hij “altijd naar volle tevredenheid door dokter Bonnet is geholpen. Hij is een échte huisarts met eer voor zijn vak die altijd tijd voor je heeft.”

Inspectie

In de krant verklaart een woordvoerder van de Inspectie: “Een goede huisarts heeft niet alleen aandacht voor de inhoudelijke kwaliteit van zijn werk en voor de hygiëne, maar ook voor zijn patiënten. Het is allebei belangrijk. Uit de reacties maken wij op dat dokter Bonnets patiënten zeker geen aandacht tekort zijn gekomen. Dat pleit voor hem. Maar een schone praktijk is óók heel wezenlijk. Dat zal iedereen toch snappen.” Dokter Bonnet zelf is op vakantie en niet beschikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Inspectie sluit onhygiënische huisartsenpraktijk

Betere handhygiëne dankzij geïoniseerd gas

Jaarlijks 20.000 doden door gebrek hygiëne ziekenhuiszen

Huisartsenpost wint IGZ ZorgVeiligPrijs

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.